OK Vitaal

Contact

Telefoonnummer: 085-0801717
Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 en 13:00 tot 17:00 uur.

E-mailadres: okvitaal@okgenemuiden.nl

Adres testlocatie: Sasdijk 15, Genemuiden
(► Klik hier voor een overzicht van de test-locatie en looproute)

Voor wie

OK Vitaal testlocatie is er voor de gemeente Zwartewaterland. In eerste instantie opgezet voor alle werkgevers die lid zijn van de ondernemerskringen in Zwartewaterland, maar tegenwoordig kunnen ook niet-leden, particulieren, zich laten testen.

Testen via werkgever
Werknemers die werken bij een werkgever die lid is van een van de ondernemerskringen in Zwartewaterland (OK Genemuiden, Bedrijvenkring Hasselt, Ondernemerskring Zwartsluis) raden we aan zich via de werkgever te laten aanmelden voor een test. Op deze manier wordt de test rechtstreeks gefactureerd aan de werkgever.die werken bij een Ook de bedrijven, middenstand, verenigingen en instanties kunnen zich laten testen, maar dit moet dan wel gebeuren via een van de bedrijven / leden zoals hierboven genoemd.

Testen particulier
Een afspraak inplannen kan via: de pagina van de OK Vitaal.. Betalen voor de test kan enkel contactloos via PIN en gebeurt meteen voorafgaand aan het afnemen van de test. Het tarief blijft € 100 (0% btw) en u kunt via de e-mail een kwitantie ontvangen.

Werkwijze

OK Vitaal werkt volledig conform RIVM en GGD richtlijnen. Er is een automatische doormelding naar de GGD; zowel positieve als negatieve uitslagen worden doorgegeven. De testers hebben allen een zorgachtergrond en zijn allen opgeleid om testen af te nemen. OK Vitaal werkt met een supervisorteam. Het supervisor team zorgt ervoor dat alle testers op eenzelfde manier werken en communiceren.

Soorten testen

OK Vitaal neemt een keelswab en een bloedtest af. De keelswab bepaalt de uitslag. De bloedtest gebruikt OK Vitaal als extra controle op de uitslag van de keelswab en kan een eventuele doorgemaakte infectie van minstens 2 weken geleden bevestigen.

Testlocatie

De testlocatie is voorzien van 4 testkamers. Kom niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak op de locatie. Zo voorkomen we onnodig contact tussen mensen. Bij de testlocatie neemt u plaats in de wachtkamer en wacht u tot een van de testers u komt halen.

Test uitslag

U staat binnen 25 minuten buiten, in bezit van een volledige testuitslag.

Goed om te weten


Testen vanaf 4 jaar en ouder

Er kunnen alleen personen van 4 jaar en ouder getest worden.

Wijzigen en/of annuleren van test

Afspraak ingepland maar komt het toch niet uit? Het is mogelijk om een afspraak te wijzigen of annuleren. Let op! Een afspraak wijzigen kan alleen als de afspraak meer dan 1 uur later plaatsvindt. Dus na 09.00 uur kunt u geen afspraak meer wijzigen van 10.00 uur. Wijzigen of annuleren gaat via het planningssysteem. Zie laatstgeplande test, klik op het potloodje om te wijzigen.

Afspraak niet geannuleerd en niet aanwezig? De OK Vitaal houdt zich het recht voor om de niet uitgevoerde test wel door te berekenen.

Reisverklaring (gratis) beschikbaar

OK Vitaal geeft ook reisverklaringen af. Zodra uw uitslag bekend is, stellen we ter plekke direct een reisverklaring op. De reisverklaring is in het Engels en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Een id-bewijs of pastpoort is vereist voor het verkrijgen van een reisverklaring. U kunt bij het testen zelf om een reisverklaring vragen, maar het is ook handig dat u dit vooraf aangeeft in het opmerkingenveld bij het maken van een afspraak. De reisverklaring wordt natuurlijk alleen afgegeven bij een negatieve uitslag.

Wijzigingen planning gedurende de dag

Het komt voor dat u bijvoorbeeld 's morgens rond 9:00 een test wilt plannen en u dan ziet dat u pas 's avonds terecht kunt. Let er op dat dit gedurende de dag kan wijzigen. We houden de capaciteit en bezetting goed in de gaten. Mocht de locatie vollopen, dan wordt er direct opgeschaald. De kans is dus groot dat u later op de morgen de test ’s middags al kunt plannen. Het streven is dat u op dezelfde dag uw medewerker kunt laten testen. 's Avonds kunt u natuurlijk een test voor de volgende dag inplannen.

Testen gedurende feestdagen

Op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is de testlocatie gesloten. Op alle andere dagen daaromheen, gaat het testen gewoon door.

Betrouwbaarheid sneltesten

Wij gronden ons als OK Vitaal op informatie en richtlijnen van het RIVM. Als basis nemen we het adviesdocument van het RIVM van 12 oktober 2020. Hierin komt het erop neer dat het OMT positief is over de inzet van antigeen-sneltesten.

De nauwkeurigheid van een sneltest wordt aangegeven in procenten. Er wordt eigenlijk niet gesproken van of negatief of positief, maar in hoeverre iemand positief of negatief is.

In hoeverre is een positieve uitslag daadwerkelijk positief?
Als de uitslag positief is, is de client in bijna 100% van de gevallen ook positief. Dit noemt men ook wel de specificiteit. Dit is het percentage dat meestal wordt vermeld door de fabrikant. De Abbott test heeft een specificiteit van 99,4%. Als de uitslag dus positief is, is client in 99,4% van de gevallen inderdaad positief.

In hoeverre is een negatieve uitslag negatief?
Een client kan bij een negatieve uitslag toch positief zijn. Dit noemt men ook wel de sensitiviteit. Deze wordt vastgesteld door de specificaties van de fabrikant (de technische validatie) en hoe de test in de praktijk presteert (de klinische validatie).

Technische validatie
Abbott geeft een senisitiviteit van 93,3%. Dit is een technische validatie.

Klinische validatie
Het RIVM en VWS hebben 5 antigeensneltesten geselecteerd voor klinische validatie. Hieruit blijkt dat de antigeensneltest van Abbott (en ook die van BD Veritor) de hoogste sensitiviteit heeft en dus de laagste kans heeft op het missen van infectieuze patienten. De sensitiviteit ligt tussen de 85,5% en 96,8%. In dit rapport leest u over de internationale organisatie FIND DX die meerdere klinische validatieprojecten heeft uitgezet.

Dit is de officiele informatie vanuit het RIVM. OK Vitaal beschouwt de informatie van het RIVM als betrouwbaar en voldoende om de antigeensneltest van Abbott in te zetten.

Andere bronnen
Naast de berichtgeving van het RIVM zijn er berichten van andere organisaties, waaronder het UMC Utrecht die aangeeft dat de Abbott test ook betrouwbaar is bij screening van mensen zonder klachten.

Bent u tevreden over OK Vitaal? Vertel het verder. Bent u ontevreden over OK Vitaal? Vertel het ons!