Vrachtwagens vol medische hulpmiddelen naar Oekraïne dankzij Ondernemerskring Genemuiden

Oekraïense chauffeurs die in Genemuiden waren voor werk, wilden graag terug naar hun familie. Voordat ze de terugreis inzetten, hield de Ondernemerskring Genemuiden (OKG) een inzameling onder haar leden. In twee dagen tijd doneerden de leden gezamenlijk €139.000,- waarmee medische hulpmiddelen en het transport bekostigd werden.

Speciale papieren

Waar de meeste vrachtwagens worden leeggehaald bij de grens van Oekraïne, geldt voor deze vrachtwagens dat ze speciale papieren hebben waarmee ze de grens met Oekraïne over kunnen gaan. De hulpmiddelen worden dus geleverd daar waar ze het hardst nodig zijn.

In twee dagen tijd doneerden de leden gezamenlijk €139.000,-

Vooral medische hulpmiddelen

“Er zijn al veel mooie initiatieven voor levensmiddelen, kleding etc., daarom hebben wij ons gericht op het leveren van slaapzakken en hoogwaardige medische hulpmiddelen. Er is contact geweest met verschillende artsen van ziekenhuizen waar we de hulpmiddelen kunnen afleveren. Om deze hulpmiddelen te verkrijgen, waren keiharde euro’s nodig”, vertelt voorzitter Berthran Selles.

Het vullen van de vrachtwagens zou volgens berekening ruim een ton kosten. Het bestuur van de OKG organiseerde de actie en deed zelf een financiële bijdrage van €5000,-. Daarnaast riep ze haar leden op om te doneren: “Gezien de vreselijke omstandigheden en de mogelijkheid om concreet hulp te bieden, vragen we u een bijdrage te leveren”.

"De OKG dankt haar leden voor de enorme bijdrage"

Veel dank aan leden

Aan die oproep gaven veel bedrijven gehoor. Binnen 48 uur was het benodigde bedrag ingezameld en konden de vrachtwagens op weg. De OKG dankt haar leden voor hun enorme bijdrage en is blij dat ze met samenwerking van haar leden deze actie tot stand konden brengen. Inmiddels zijn twee Oekraïense chauffeurs de grenzen gepasseerd en wordt in Genemuiden een derde vrachtwagen geladen.

Impressie