Taak OK Vitaal voltooid, deuren sluiten op 1 mei

Nu het zomerseizoen voor de deur staat, het aantal besmettingen gelukkig is afgenomen, sneltesten op vele locaties te verkrijgen zijn en de uitslagen van het testen bij de GGD ook steeds sneller bekend zijn, is het bestaan van de OK Vitaal minder noodzakelijk geworden. Daarom sluit de OK Vitaal haar deuren per 1 mei aanstaande.

Het doel van de ondernemerskring Genemuiden, en dus van de OK Vitaal, is en was een vitaal industrieterrein. Met het opzetten van de OK Vitaal wisten ze daar een flinke bijdrage aan te leveren in de achterliggende periode. In oktober 2020 hadden bedrijven er baat bij om snel duidelijkheid te krijgen over de vitaliteit van hun medewerkers zodat de bedrijfsvoering zo goed en snel als mogelijk doorgang kon vinden. Op dat moment was er geen optie om dit elders te realiseren, waardoor de totstandkoming van de OK Vitaal veel nut had.

Het aantal testafspraken nam de afgelopen tijd gestaag af. Met het oog op de planning en het aantal medewerkers is dit met deze aantallen niet meer efficiënt te organiseren. Gelukkig zijn er vele andere mogelijkheden om snel een testuitslag te verkrijgen, door o.a. de GGD en organisaties die met subsidie kunnen testen. Deze ontwikkelingen juichen wij toe, want daarmee realiseren we een vitaal industrieterrein: dat is ook waar het de OK Vitaal om te doen is.

De OK Vitaal sluit haar deuren, maar we houden de testlocatie voorlopig intact. Mochten er in de komende maanden ontwikkelingen zijn waardoor heropening van de testlocatie nuttig blijkt, dan zijn we snel weer operationeel.

We zijn de medewerkers van de OK Vitaal dankbaar voor hun inzet. Samen mochten we in een onzekere tijd een bijdrage leveren aan een vitaal Zwartewaterland. Ook onze leden hartelijk bedankt voor het vertrouwen en de vele mooie reacties die we ontvingen gedurende deze periode.