ONDERNEMERSKRING ENERGIEK VAN START IN 2020

“GENEMUIDEN HEEFT EEN FANTASTISCH UITGANGSPUNT OM TOEKOMST TE MAKEN”

Ruim 220 aanwezigen uit ondernemend Genemuiden luidden op 7 januari jl. met elkaar het jaar 2020 in. Op de nieuw verbouwde locatie van Van der Sluis Technische Bedrijven op de Kamperzeedijk ontmoetten ze elkaar en heven ze het glas op een succesvol ondernemend jaar.

Na een korte terugblik op het afgelopen jaar, nam voorzitter Berthran Selles de aanwezigen mee in de ambities voor 2020: “Samenwerken en communiceren zijn voor ons de absolute speerpunten voor de toekomst”. Uitgelicht werd de profilering van Genemuiden, wat met de lancering van de website http://www.worldclassgenemuiden.nl een flinke impuls krijgt.

GROEIBRILJANT VAN FORMAAT

Via een vlog sprak Bart Götte, hoogleraar en oprichter van Future Flock, de ondernemers toe. Götte startte zijn speech met een flink compliment: “Men denkt dat alles in de randstad gebeurt, maar Genemuiden blijkt een groeibriljant van formaat voor de Nederlandse economie”. Dat het zo goed gaat, heeft volgens Götte te maken met diverse factoren: “Allereerst dat de bedrijvigheid zich kenmerkt door een stevig fundament van familiebedrijven, waar continuïteit boven winstmaximalisatie gaat. Maar ook duurzame netwerken in combinatie met nuchter ondernemerschap maken Genemuiden tot een economische parel van betekenis.”

Het advies van Götte? Anticipeer tijdig. “Wees flexibel met betrekking tot de inzet van personeel. Ga adequaat om met de energietransitie, maak gebruik van nieuwe technologieën en focus op circulaire economie”. Volgens Götte heeft ondernemend Genemuiden “een fantastisch uitgangspunt om toekomst te maken!”.

VAN INSTALLATIETECHNIEK TOT BIM

René van der Sluis, algemeen directeur van Van der Sluis Technische Bedrijven, presenteerde trots de historie en het heden van het bedrijf, waar inmiddels meer dan 450 eigen medewerkers en zo’n 200 flexwerkers werkzaam zijn. De aanwezigen kregen middels een videopresentatie een kijkje binnen de diverse takken van sport van Van der Sluis: installatietechniek, constructie en agri.

BEHOUD VEILIGHEID

Burgermeester Eddy Bilder sprak lovende woorden over Genemuiden en de uitstekende contacten met de gemeente en provincie. “We doen ons best om bedrijven zoveel mogelijk binnen onze gemeentegrenzen te huisvesten en daarom vinden we het jammer dat bedrijven, inclusief Van der Sluis, deels hun activiteiten elders moeten huisvesten”. Hij deed een klemmend beroep op de ondernemers als het gaat om veiligheid. “Wees alert! De criminaliteit in Zwolle stijgt, ook in de richting van Zwartewaterland. Neem dus je verantwoordelijkheid voor het behoud van veiligheid”.

DUURZAAM SAMENWERKEN

Na afloop van de presentatie genoten de ondernemers van een heerlijk buffet een gezellige netwerkavond.

De enorme opkomst van deze avond is een mooie bevestiging van de duurzame netwerken die voor de toekomst cruciaal zijn. Ook voor het komende jaar staat de samenwerking hoog op de agenda. Daarnaast kunnen de ondernemers weer rekenen op een interessante activiteitenplanning. Van avonden met inhoudelijke onderwerpen, tot het gezamenlijk beklimmen van de Col du Tourmalet.

Samenvatting 2019

Toespraak Bart Gotte

Sfeerimpressie van de nieuwjaarsreceptie