OK Genemuiden trapt 25-jarig jubileumjaar af tijdens nieuwjaarsbijeenkomst bij Groothuis

Met een overweldigende opkomst van ruim 210 aanwezigen hebben we dinsdag 8 januari jongstleden ons 25-jarig jubileumjaar feestelijk afgetrapt. Dat gebeurde zeer toepasselijk bij Groothuis Bouwgroep, die zelf dit jaar 60 jaar bestaat.

Voorzitter Berthran Selles heette in zijn toespraak de ruim veertig nieuwe leden welkom. “Met meer dan 160 leden hebben we nu nagenoeg 100% dekking van het bedrijfsleven. Daarmee is onze slagkracht groter dan ooit”. Selles blikte terug op 2018: het afgelopen jaar heeft de OKG zich ingezet voor een beter parkeer- en verkeerbeleid, betrokkenheid en communicatie rond de werkzaamheden en uitbreiding van het industrieterrein Zevenhont, maar ook zaken als de duurzaamheid en profilering van Genemuiden. De extra Winter en Summer Update gaven blijk van een intensieve samenwerking met de gemeente Zwartewaterland, maar ook een grote betrokkenheid onder de leden. Verder kondigde Selles aan dat er op 12 februari in samenwerking met het MKB een Brexit-bijeenkomst in de Kaaihof wordt georganiseerd waar minister Carola Schouten bij aanwezig zal zijn.

Het bestuur van de OKG werd door Groothuis compleet verrast met een speciale felicitatiefilm ter ere van haar 25-jarig jubileum, waarbij diverse ondernemers hun felicitaties overbrachten en waardering uitspraken. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst konden de ondernemers onder het genot van een walking dinner rond het thema streetfood konden kennismaken met het nieuwe Groothuis. “We hebben de transitie gemaakt van aannemer naar aanbieder van vastgoed, met duurzame oplossingen voor onze klanten”, aldus directeur Claudi Schuurman tijdens haar toespraak. Er kon kennisgemaakt worden met virtuele belevingen, duurzame bouwoplossingen en de nieuwste snufjes op het gebied van 3D-ontwerp. Ook presenteerde Groothuis het Fonds Groothuis Bouwgroep, dat onder meer 18 woningen in Tanzania realiseert.

Burgemeester Eddy Bilder bracht ook zijn hartelijke felicitaties over en sprak lovende woorden uit voor de ondernemerskring. “Het afgelopen jaar zijn we intensief samen opgetrokken en de OKG is een gesprekspartner van formaat. We hopen ook het komende jaar weer veel goede dingen samen te kunnen realiseren”.

De Ondernemerskring Genemuiden heeft voor haar ledenvergadering inmiddels managementgoeroe Jos Burgers vastgelegd en het OK-Event wordt een Grande OK Tour door ondernemend Zwartewaterland en omstreken. In november is er een speciale jubileumavond in de Kaaihof voor de leden en hun partners, oud-bestuursleden en andere betrokkenen.