Betrouwbaarheid coronatesten

De regels van het RIVM omtrent COVID-19 gelden voor ons allen. Quarantaine is belangrijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het betekent dat u thuis blijft, omdat u misschien besmet bent. Ook zonder klachten kunt u onbewust anderen besmetten. Bent u getest, laat u zich nog testen en is de uitslag positief of negatief: iedereen moet zijn/haar verantwoordelijkheid nemen.

Negatieve test is geen vrijbrief
Een negatieve test zegt niet dat er geen sprake is van besmetting. 100% zekerheid is nergens te verkrijgen. Het gaat altijd om een momentopname. Is een test negatief, maar is er wel sprake van klachten? Houd u juist ook dan vooral aan de regels (vermijd contact met risicogroepen, laat u na enkele dagen opnieuw testen etc.). Een negatieve test is dus geen vrijbrief. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan.

Als OK Vitaal testen we conform de richtlijnen van de GGD en RIVM. Daarbij gebruikt OK Vitaal dezelfde sneltesten als GGD. >> Bekijk hier alle informatie over het afnemen en de betrouwbaarheid van de testen.

OK Genemuiden en haar leden blijven zich inzetten om de gemeente Zwartewaterland en omgeving zekerheid te bieden in onzekere tijden.


Bekijk ook:

1. Quarantaineregels Covid-19 vanaf 1 december 2020

2. Informatiefolder coronatest